Fairfood verwelkomt twee nieuwe medewerkers

26 January 2017

Met Fairfood gaan we het in 2017 nét even anders doen. Onverminderd fair, maar wel meer food. Twee nieuwe foodies in ons team gaan daar een belangrijke rol in spelen: Marten van Gils en Martijn Scheutjens.

Marten van Gils at als peuter eens zóveel mango’s dat ze hem naar het ziekenhuis moesten brengen… een echte die-hard dus. Daarnaast is hij sociaal ondernemer, met een aantal initiatieven in o.a. Sri Lanka, Mexico en Peru. Bij Fairfood komen food en ondernemerschap samen in zijn nieuwe taak: mooie producten lanceren. Anno 2017 betekent dat niet alleen dat de producten zelf moet kloppen, maar ook het proces erachter. En dat kan echt beter, want nog te veel mango’s smaken naar vervuiling en armoede.

Martijn Scheutjens’ liefde voor koken is geboren uit een haat voor afwassen. Immers: wie kookt, hoeft niet af te wassen. Toen hij bij Wakker Dier ging werken, kreeg hij de klus om het fotoarchief opnieuw in te richten. Sindsdien eet hij nauwelijks nog vlees, en als ie dat wel doet is het biologisch. Hij ontwikkelde zich verder als creatieve communicatiespecialist en je kent ’m vooral van zijn talloze campagnes tegen plofkip, kiloknallers en vlees van gecastreerde biggetjes. Nu zet hij zich in om te zorgen dat de boeren die ons voedsel verbouwen en zelf nauwelijks te eten hebben, het beter krijgen.