Win een reis naar Marokko en word onze reporter!

7 September 2015

Doe mee met onze ‘Razende Reporters’ wedstrijd: win een reis naar Marokko en word onze verslaggever!GlobalFoodWeekLogo2

Van 12 tot 16 oktober 2015, organiseert Fairfood The Global Food Week. Het thema van dit jaar is: ‘De wereld ligt op je bord’.

Er zijn een miljarden voedselproducten in de wereld, variërend van fruit, noten, granen, groenten, vlees en vis tot een eindeloos aanbod aan bewerkte voedingsmiddelen. Al deze voedingsmiddelen zijn gezaaid, geoogst, gevangen, gedood, geproduceerd, verwerkt, verpakt, bewerkt, vervoerd, verhandeld, geprijsd en verkocht door mensen.

Als je kijkt waar je voedsel vandaan komt ontdek je dat het meestal uit landen komt hier ver vandaan. Heb jij er wel eens bij stilgestaan waar je voedsel vandaan komt en heb je wel eens bedacht welke afstand je voedsel heeft afgelegd om op je bord te eindigen?

De Razende Reporters wedstrijd
In deze Global Food Week willen we je meenemen op een reis: de reis van voedsel. Hiervoor zijn wij op zoek naar een ‘razende verslaggever’ die deel wil uitmaken van een team van Fairfood International dat werknemers en hun families in de tomaatindustrie in Marokko bezoekt van 6-9 oktober 2015. Het team zal de gelegenheid krijgen om interviews en foto/video reportages te maken. Tijdens de Global Food Week zullen deze video, foto’s en blogs worden gepubliceerd via onze mediakanalen en gepromoot in samenwerking met onze mediapartners.

Hoe kun je meedoen aan de wedstrijd?
Laat ons in digitale vorm (foto, video, animatie, infographic of blog) zien waarom jij de perfecte verslaggever ben. Wat betekent ‘De wereld ligt op je bord’ voor jou?

Word lid van onze Facebookpagina, post jouw idee van ‘De wereld ligt op je bord’ op jouw timeline en tag Fairfood International in de foto. Of email jouw idee  naar worldonmyplate@fairfood.org vóór donderdag 24 september 2015 (de inzending sluit op 23 september om 23.59 uur).

De winnaar wordt op vrijdag 25 september 2015 bekend gemaakt.

De reis is van 6 tot 9 oktober 2015. Vertrek vanaf Amsterdam naar Agadir, wij zorgen voor alle reis en verblijfkosten*. Je reist samen met een collega van Fairfood en voedsel blogger ChicksLoveFood.

Tijdlijn
10 september 2015: Start van de wedstrijd.

23 september 2015: Deadline inzendingen.

25 september 2015: Bekendmaking van de winnaar.

6-9 oktober 2015: Reis naar Marokko!

Neem voor meer informatie over de wedstrijd contact op via worldonmyplate@fairfood.org of bel Chrisje Simon-van Oosterhout op nummer +31 (0)6 29922029.

* Reis en verblijfkosten: retourvlucht van Amsterdam naar Agadir en overige vervoerskosten in Marokko, hotel overnachtingen, eten en drinken.